Редактор: Виолета Николаева e-mail: , Снимка Pexels и kremlin.ruДо месец Русия напълно ще изостави американския

...
Редактор: Виолета Николаева e-mail: , Снимка Pexels и kremlin.ruДо месец Русия напълно ще изостави американския
Коментари Харесай

Руският финансов министър: Русия напълно ще изостави долара до месец

Редактор: Виолета Николаева e-mail: , 

Снимка Pexels и kremlin.ru

До месец Русия изцяло ще изостави американския $ в структурата на Националния фонд за благосъстояние (НФБ) и ще понижи каузи на английския паунд. Делът на еврото и юана ще нараства в СЗЗ, ще се появи злато и делът на японската йена няма да се промени, съобщи финансовият министър Антон Силуанов пред кореспонденти в четвъртък в коридорите на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург, оповестява ТАСС.

" Ние, сходно на Централната банка, взехме решение да понижим вложенията на НФБ в доларови активи. Днес, що се отнася до структурата, имаме към 35% от вложенията на НФБ в долари. Решихме да се изтеглим от доларовите активи напълно, замествайки вложения в долари. нарастване в евро, нарастване на злато ", сподели Силуанов. По думите му преходът към новата конструкция на СЗФ ще се реализира до месец. „ Достатъчно бързо е в границите на един месец, с цел да стигнете до този дял “, сподели Силуанов.

„ В долари (да се влага - почти ТАСС) - 0%, в евро 40%, в юани 30%, в злато 20%, в лири и йени по 5% “, - сподели Силуанов за новата конструкция на НСФ.

" Имаме оператор (по отношение на покупките на злато - ТАСС), Централната банка. Тя работи със своите златни и валутни запаси, а за НЗФ дефинира структурата на своите активи и каузи на НЗФ в тези активи ", добави министърът.

НФБ делът на $ и еврото е по 35%, юаните - 15%, лирите стерлинги - 10%, йените - 5%. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР